Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J48a53n 77M41a11r33e52k

21. 1. 2022 23:16

Typické. Takovýto blog, který nutí k zamyšlení má jen pár diskusních příspěvků. Poid blogy, které mluví o Putinovi, covidu, Zemanovi nové vlády, zvolené Čs občany a jiných temat se to hemží odborníky.

1 0
možnosti

Proč do hrobu? Do pece.

0 0
možnosti

"V žité praxi se to projevuje obavami či nejistotou, zda mne bude chtít dcera takto vidět? Např. inkontinentního. Nebo upoutaného na lůžko."

Zdroj: https://hunes.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=782132

A co když je to tak, že já sám si nepřeji být takto viděn? A já sám si nepřeji strávit zbytek života na posteli a vyměšovat do plenek? Léky proti bolesti s tím nemají co dělat. Každý by měl mít možnost se rozhodnout, zda takový způsob dožití považuje pro sebe za důstojný. Člověk bohužel do poslední chvíle věří, že ho to nepotká a nepozná tu pravou chvíli, kdy je ještě fyzicky schopen situaci sám řešit, jako například pánové Brodský, nebo Martin Štěpánek. Je-li už upoután na lůžko, nemůže dělat nic, než proti své vůli ležet a čekat na smrt, protože institut asistované sebevraždy (nebo eutanazie) u nás není bohužel legalizován. Věřím tomu, že kdyby byl, možná by výše zmínění pánové volili raději tuto cestu, než střelnou zbraň.

2 0
možnosti

Nechtějte být důstojnější Zemana! Ten také dělá do plének. :-)

0 0
možnosti

R^ Dík! Jsme sobci! To se nám ale vrátí! :-)

0 0
možnosti
Foto

Autor má v mnohém pravdu. Určitě vše komplikuje nestabilita rodiny, rozvodovost, patchworkové rodiny apod. Nicméně je třeba dodat i některá další fakta, která ukazují, že i stáří se proměnilo. Některá prodloužení lidského života pokrokem mediciny jsou současně i poněkud nechtěným prodloužením let bezmoci a čekání na smrt. A také dnešní doživší osmdesátník mívá děti již po infarktu, mozkové cévní příhodě, operacích páteře, prostě tyto jeho děti nejsou vitální čtyřicátníci minulých století, kteří pečují v rodném gruntu o vyminkáře.

3 0
možnosti
  • Počet článků 73
  • Celková karma 23,41
  • Průměrná čtenost 1200x
PhDr. Mgr. Robert Huneš, MBA, ředitel Hospice sv. Jana N. Neumanna, prezident Asociace poskytovatelů hospicové paliativní péče

Seznam rubrik