Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Vážený pane doktore, moc Vám děkuji za Váš věcný, zodpovědný a velmi potřebný článek. Ano, kverulantství, švejkování, politikaření, ani podrývání snah zodpovědných členů vlády - a jejích odborných poradců některými věčně nespokojenými občany, natož jinými lékařskými kapacitami, není na místě. Dnes je třeba se semknout a věřit si. Ještě jednou upřímný dík. R^

1 0
možnosti
Foto

V jednom odborném časopise jsem našel článek o možnosti jednoduché desinfekce - sterilizace pomocí UV záření (s vlnovou délkou pod 280 nm) a současně vznikajícím ozonem. Metoda je rozhodně šetrnější, než pomocí různých sprejů, které zase mohou z lidské kůže odstraňovat přirozený ochranný "obal".

Poku vím, používá se to v mikrobiologických laboratořích, ale že by se tato metoda použila pro likvidaci virové nákazy např. v místech, kde se může shromáždit víc lidí, jsem zatím nezaznamenal.

Pro občany je důležité, aby se mohli přesvědčit, že všelijaká opatření jsou funkční a přitom jednoduchá a pochopitelná.

Zmatek na jaře, dřímání na vavřínech a současní zděšení - to je to nejhorší, co naši představitelé mohli občanstvu naservírovat.

0 0
možnosti

Premorenie je nezmysel, ľudské telo si na žiadny vírus nevytvorí imunitu na celý život. Ak by to bolo také jednoduché farmaceutické spoločnosti by nevkladali miliardy na vývoj jednorázovej vakcíny, je to podobné ako vakcína na chrípku, ktorá vás neuchráni dlhšie ako jeden rok.

1 0
možnosti
Foto

J54a26n35a 84M46a73j47o34v81á

26. 9. 2020 22:17

Naprosto nejlépe jste vystihl to, co ve vztahu k rouškami i celé téhle krizi vnímám. Děkuji.

4 0
možnosti

Evoluce je neúprosná a přehnaný humanismus se již v plné parádě projevuje jako chybný. Prosazujte si jej třeba terorem, navěky nezůstane.

1 1
možnosti

Tento moudrý pohled si nejen zaslouží karmu, ale dle mého mínění i zastínil přední novináře idnes.

10 1
možnosti
Foto

Rouška nepředstavuje primárně ochranu před viry a bakteriemi. Hlavním účelem nošení roušek je ochránit okolí, nikoliv člověka, který je nosí. Roušky jsou určené zejména k ochraně okolí, tedy aby již nemocný člověk nešířil nemoc dál kapénkovou cestou. Použitím běžných roušek se člověk před nákazou COVID-19 neochrání, může však zabránit jejímu dalšímu šíření v případě, kdy by byl sám již infekční. Ministerstvo zdravotnictví dne24. 3. 2020 Aktualizováno 25. 5. 2020

0 1
možnosti

G96e51o60r30g38e 75H78o44l12y

26. 9. 2020 20:38

2:29 PM

https://www.ctvnews.ca/video?playlistId=1.5120686 ..Trudeau mel projev v OSN, varoval, ze situace ve svete je kriticka

0 0
možnosti

Když něco řekne Trudeau, je zvláště vhodné si myslet to opačné.

Současným problém České republiky je, že používanými testy díky jejich falešné pozitivitě nikdy tak nízkých počtů infikovaných jako v Německu nedosáhneme.

Což nás neřešitelně izoluje uvnitř našich hranic, ale hlavně, náš způsob testování vyrábí převahu falešně pozitivních, kteří zahlcují systém testování a trasování a na skutečně nemocné se (anjepsíš občas ani) nedostává. Jakmile toto vyřešíme, ukáže se, že pacientů je někde mezi 1/3 a 1/10 stávajícího stavu. A to náš zdravotní systém vždy uměl a umí vyřešit. Žít ve sterilním prostředí nelze, naše organismy to ani neumí.

Pokud se nám podaří prosadit, že se vždy u každého problému bude jednat technicky správně a matematicky korektně, zvládneme i mnohem horší nemoci. Pokud se bude vždy jednat politicky, jako doposud, zemřeme i na banální choroby vyděšením.

0 0
možnosti

Žebříčky

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS