Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Je to hezká idea, "neodkládat" rodiče, když se ale v mém věku 53 let vzdám zaměstnání, abych mohla třeba rok nebo dva pečovat o stárnoucí rodiče, tak pak v 55 letech skončím na úřadu práce. Těžko zas "naskočím" do pracovního procesu. To je bohužel realita. Spoléhat na to, že mě uživí manžel, který může též třeba onemocnět, anebo čekat, že mě budou živit naše už dospělé děti, které ještě nezaložily rodiny, a to právě i z finančních důvodů - všechno má prostě své meze. Jsem tedy ráda za kvalitní sociální služby, státní domovy pro seniory nejsou žádné zlo. I když by si senioři často přáli nebýt zde izolovaní.

1 0
možnosti
Foto

Chodila jsem LDN jako dobrovolnice. Odložených rodičů tam byla spousta a mnozí se domů už nemohli vrátit. Skončili v pečovatelských domech. Bohužel si myslím, že se to výrazně nezmění.

0 0
možnosti
MK

Kecy, až se do té situace sám dostanete, budete ji vyhodnocovat jinak. Ono to nepůjde tak snadno, jak je tady zvykem. Než všechny úřady posoudí, jestli vám dají pár peněz, budete doma 90 dnů zadarmo. Jako dosud. než vybehate příspěvek na nemohoucího, zatím vám doma umře.

4 0
možnosti
JP

A má na toto volno nárok i OSVČ? Když už teda nemá nárok ani na ošetřování dítěte

2 0
možnosti
Foto

Nemá. Ten musí tento propagovaný socialismus financovat, společně se zaměstnavatelem těch nárokujících si lidí.

4 2
možnosti
  • Počet článků 73
  • Celková karma 23,41
  • Průměrná čtenost 1200x
PhDr. Mgr. Robert Huneš, MBA, ředitel Hospice sv. Jana N. Neumanna, prezident Asociace poskytovatelů hospicové paliativní péče

Seznam rubrik