Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Pane Hunesi, proc pisete, ze A. Jirasek byl spatny historik? Historik nebyl vubec a ani se za neho nevydaval. Byl stredoskolsky profesor a psal historicke romany, sve nejvice propagovane dilo nazval "Stare povesti ceske". Tedy ne historie ale povesti. Neni vinou prof. Jiraska, ze stal ikonou a to ne az za komunistu, znam byl uz za Rakouska. Svoje pameti vysle v roce 1924 venoval general Gajda A. Jiraskovi. Rozhodne s Vami vsak souhlasi s Vasim hodnocenim zivota v 19tem stoleti a za R-U monarchie vubec. Uz proto, ze su Moravak a nam bylo za Rakouska i lepe, meli jsme zemskou samospravu, zemsky snem, vlastni legislativu a danovy system. O vsecko po roku 1918 Morava i Slezko prisli. Bohuzel cim dele tim hure, v roce 1928 bylo Slezko pripraveno o pravo existovat a v roku 1949 takto dopadly vsecky tri zeme kralovstvi ceskeho, zemske hranice vymazany. Je me spatne z te arogantni a zpupne neucty ke 1200lete historii soucasneho najemnika hradu prazskeho.

1 0
možnosti

Mýlíte se, pane Lančíku. A.J. vyučoval dějepis na litomyšlském gymnáziu, tj. v tehdejších poměrech byl historikem...

0 0
možnosti
Foto

čtu vás ráda ale z tohodle jsem perplex

varujete před růžovými brýlemi ale sám je používáte a místy dokonce nahradíte slepeckými

nabádáte k národní hrdosti ale připustíte že za Habsburků jsme na tom byli vlastně nejlépe, největší Čech byl napůl Luxemburk dávání almužny chudým patří mezi základní povinnost každého muslima takže to není specialita křesťanství ale existuje i v Islámu, a to s rovným postavením už vůbec nemůžete myslet vážně. Neslyšel jste o nevolnictví? To zrušil v 18. szoletí až Josef II ale ne z nějakých křesťanských pohnutek ale protože byl osvícenec- proto ostatně možná zrušil i mnoho církevních řádů;-)

Žižka masový vrah a křižáci andělé na mírové missii?;-D

3 0
možnosti

Je mi jasné, že se to nečte snadno. Ale nějak začít musíme. Vězte, že žádné růžové brýle nemám. Naopak, po jejich sundání vidím toto. Vše je podloženo fakty. Srovnávat muslimský zakát (náboženská daň) s podstatou křesťanského milosrdenství není přiměřené.

0 0
možnosti
  • Počet článků 73
  • Celková karma 23,41
  • Průměrná čtenost 1200x
PhDr. Mgr. Robert Huneš, MBA, ředitel Hospice sv. Jana N. Neumanna, prezident Asociace poskytovatelů hospicové paliativní péče

Seznam rubrik