Diskuse

Chci být zabit

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Stále se hovoří o euthanasii, ale ví někdo, jak vlastně probíhá? To jsem nikde nečetla.

0 0
možnosti

Baví mě, jak odpůrci eutanazie z ní dělají málem hromadná jatka, či něco na způsob vyhlazovacího tábora. Jde přece jen o to, že bude existovat možnost požádat o ukončení utrpení, které nemusí být způsobeno jen bolestí. Kdo chce až do konce dělat do plínek a nechat si umývat intimní partie zdravotnickým personálem, či příbuznými, nechť tak v klidu činí. Existence zákona o eutanazii přece nebude znamenat, že bude pro každého nevyléčitelně nemocného povinná. :-)

0 3
možnosti
Foto

Slyšel jste někdy tézi o kluzkém svahu? První krok je nenápadný, s pocitem - takřka s jistotou, že se lze vrátit do původní rovnováhy. Pak se udělá další a už se tak úplně nejde vrátit. Po několika dalších už letíte bez možnosti návratu.

Zajímavé, že jste neuvedl žádné protiargumenty na podstatu článku - tedy - kdo bude tím, kdo vpíchne jed do žíly nemocného. Lékař ? Pokud čtete pečlivě, tak ti, co to dělají v Beneluxu, mají poměrně zásadní psychické potíže. Dále - představte si situaci, že budete mít třeba nemocnou matku, o kterou se mnoho let stará Váš rodinný lékař. Ten ji - samozřejmě po splnění všech kautel - sprovodí ze světa na její přání. Budete mít k němu absolutní důvěru? Nebude ve Vás aspoň malý červík pochyb, jestli to příště neudělá tak trochu jinak?

Otázek by se našlo více.

Džin se do láhve vrací jen v pohádkách.

Podobně začínal pro Vaši informaci program T4 v Německu v 30.letech. Skončil zabíjením poraněných vojáků z fronty...

Ona z možnosti zemřít se může stát časem povinnost zemřít.

4 0
možnosti
Foto

Stát by se do těchto věcí neměl plést a to z důvodů přirozeného práva, ze kterého vyplývá, že nikdo nemá právo na to, aby byl někým udržován na životě.

1 0
možnosti

Ale.

Takže rodiče mohou zabíjet (své) děti a záchranáři mohou nezachraňovat, když nebudou mít náladu?

0 0
možnosti

Zabít by měli poslance Zlatušku, Čím dřív, tím lépe. Hodně lidí kvůli tomuto pánovi nebude volit ANO, a teď nevím, jestli to není dobře......

1 1
možnosti

J52a89r91a 96R57a17n90k

3. 6. 2016 18:11

Karma, napsal jste to velice hezky, tak jako jiz v minulosti zdejsi bloger, lekar Vodrazka, mam zkusenosti i s praci v hospicu a davam Vam za pravdu. Bohudik jsou zde hospici a paliativni lecba na vysoke urovni, ale presto pridam stejny prispevek jako u Vasi kolegyne nad Vami,

"V Kanade se prave projednava v Parlamentu, pouze se tomu rika "lekarem asistovana sebevrazda", doposud bylo povoleno 2x a rozhoduje pouze osoba, ktera zada a nakonec jeste soudce, nikdy zadni rodinni prislusnici, nebo dokonce stat"

0 0
možnosti
  • Počet článků 73
  • Celková karma 23,41
  • Průměrná čtenost 1200x
PhDr. Mgr. Robert Huneš, MBA, ředitel Hospice sv. Jana N. Neumanna, prezident Asociace poskytovatelů hospicové paliativní péče

Seznam rubrik