Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Dobrý článek, až na toho Gibona. Jeho knihu mám doma. Váš výčet jsem v ní zatím nenašel. Můžete mne nasměrovat, na které straně to takto shrnuje?

0 0
možnosti

POUZE

Státní dluh roste do nikdy nesplatitelné výše.

bych zpochybnil, vsechny zeme, rise, kralovstvi nebo republiky bylo odjakziva zadluzeno az po usi.

asi se to nikdy nesplatilo, pouze se stale plati, dokud se do statni kasy prispiva, delaji se dluhy dalsi, splaci, a tak az do blba

1 0
možnosti

Tradiční role otců jako živitelů rodiny je zpochybňována, množí se rozvrácené vztahy a svobodně žijící matky bez otců.

ANO - TAKTO ZNICILI CERNOSSKE RODINY TI DOBROKADILOVE, CO ZAVEDLI V USA affirmative action, SVOBODNYM CERNOSSKYM MATKAM "POMAHAJI" TAK ZE RADEJI ZUSTANOU SVOBODNE NEZ BY SE ZLOBILI S MANZELE. a pak to tak vypada.

to same se deje ale dnes vsem.

1 0
možnosti

Těch pár posledních bodů jsem už někde četl...

Ale není mezi nimi homosexualita, jak se někteří diskutéři u článků na toto téma marně snaží dokázat, že především ona mohla za likvidaci říše.

1 0
možnosti
Foto

Kteří diskutéři se „snaží dokázat, že především ona mohla za likvidaci říše“? Nepřeháníte?

1 0
možnosti
Foto

Římané milovali Řím, dokud je tak nějak nechal na pokoji. Pak nastala éra budování impéria a to stálo mnoho peněz. Vládci impéria dělali prakticky to samé co dnes dělají dnešní vládci. Pletli si čím dál víc do života svých poddaných, brali jim peníze co to šlo (zdaňovali) a ty co jim nechali jim znehodnocovali inflační ražbou nových peněz s malým obsahem zlata nebo stříbra. Dále regulovali každou ekonomickou činnost, nastavovali pevné ceny vybraných komodit atd. Lidé přestávali Řím milovat a despotismus Římského státu rostl a rostl až lidé začali Řím nenávidět a to byl konec impéria.

Dnes západní svět jede podle toho samého scénáře i USA jako impériem v čele.

1 0
možnosti

Přesně naopak. V dobách růstu Říma byli Římané k Římu povinni vojenskou službou, účastí ve volbách, daněmi. Když nastal úpadek Říma, nemuseli vůči státu téměř žádné povinnosti plnit, ale dostávali zdarma chléb a byli zváni i diváctví na hrách.

0 0
možnosti
Foto

R^R^R^

Nejhorší je, že takto to vnímá hodně lidí, ale ti, kteří by to měli brát jako své krédo při řízení společnosti, jsou slepí, hluší a snad i negramotní.

1 0
možnosti
  • Počet článků 73
  • Celková karma 23,41
  • Průměrná čtenost 1200x
PhDr. Mgr. Robert Huneš, MBA, ředitel Hospice sv. Jana N. Neumanna, prezident Asociace poskytovatelů hospicové paliativní péče

Seznam rubrik