Diskuse

A je to tady!

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Jestli jsem tomu správně porozuměl tak o umístnění na lůžko nerozhoduje lékař, ale někdo mimo, kterému teď po odpadnutí poplatku připadá ekonomicky výhodnější umístit nemohoucí do nemocnic než se o ně starat za své doma nebo zaplatit domov důchodců. Nebylo by v tom případě lepší, aby rozhodovali lékaři o umístnění na lůžko a problém by byl vyřešen nebo nebyl, ale v tom případě to není v poplatku, ale někde jinde.

1 1
možnosti

Než napíšete blog, tak si prosím ověřte: v DD je 44.000 míst....LDN takhle: V České republice bylo k 30. 6. 2013 evidováno 188 nemocnic s celkovým počtem 57 041 lůžek (v tom tvořilo 82,9 % lůžek akutní péče, 13,4 % lůžek následné péče a 3,7 % lůžek na novorozeneckých odděleních). Lůžkový fond nemocnic akutní péče (156 zařízení s 54 459 lůžky) představoval 95,5 % z celkového počtu nemocničních lůžek, v tom fakultní nemocnice (10 zařízení, 13 210 lůžek) představovaly 23,2 % celku. Nemocnice následné péče (32 zařízení, 2 582 lůžek) disponovaly 4,5 % celkového lůžkového fondu. Oproti konci roku 2012 došlo k celkovému poklesu lůžek o 1 791 (v tom pokles o 1 920 lůžek akutní péče, o 66 novorozeneckých lůžek a nárůst o 195 lůžek následné péče) . To vždy nějaký pitomec něco vymyslí a půl národa to papouškuje. Lidí, kteří mají Alzheimera je 144.000 tisíc...je tu 500.000 invalidních důchodů...;-O

1 0
možnosti

Hezky byť děsivě shrnuto, pane autore. Známá na LDN pracovala, takže si situaci umím představit. Ta statistika mrazí. Kéž by někdo získal rozum a vrátil poplatky zpět.

3 3
možnosti

Vy si myslíte, že někdo si jde dobrovolně lehnout na LDN. Spíš zním případy, že po úmrtí se ještě doplácel poplatek za "úspěšný pobyt".

2 1
možnosti

opravdu musí někteří, opakuji někteří, lékaři  6 x za rok na školení do USA, Himalájí, Egypta....

To jsou bezedné finanční černé díry  ve zdravotnictví.

1 0
možnosti
Foto

Pane Sýkoro, mohl byste prosím jmenovat jednoho, opakuji jednoho, lékaře, který je 6x ročně v USA na školení?

Používáte neověřené klišé, založené na jedné zveřejněné události před mnoha lety v televizi. 

Žádná nemocnice u nás nemá na to, aby její lékař cestoval tolikrát do zahraničí na stáže. Lékaři z nemocnic mají problém dostat zaplacenou účast na celostátním kongresu.

Myslím, že jste měl spíše na mysli ony "úplatné zájezdy" pro lékaře, placené farmafirmami, jež se dnes již neodehrávají a to z prostého důvodu zvýšené kontroly nad jejich vynaloženými prostředky. Občas se stane, že významný lékař dostane zaplacen kongres, třeba i v USA, na který by si prostě nebyl schopen ušetřit /víte, že kongresové poplatky na celosvětový kongres jsou okolo 1000,. Euro /nutno připočíst aspoň trochu slušné bydlení, cestu a stravu. Pokud by to měl zaplatit, tak jsme někde na částce cca 60.000,- Kč za 5 denní kongres.

A na závěr. Onen lékař využije svých nových znalostí nikoli pro sebe, ale pro své pacienty. Každý lékař nemusí být nutně podobný MUDr.Rathovi.

1 0
možnosti

kolik ušetříte na topení v bytě, když tam nejste ?

Chcete říci, že po dobu pobytu v LDN neplatíte nájem ?

1 1
možnosti

fakt myslíte, že by někdo kvůli ušetřené  padesátikoruně bydlel rád v nemocnici ?  

Byl jste někdy pár týdnů v nemocnici ?

Problém nemocnic je jinde. Proč některá nemocnice za stejný úkon bere od pojišťovny 3 x méně než jiná ?

2 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS