Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JF

Zase jeden novinářský nedouk mate lidi článkem, který nazval"České důchody patří k nejlepším na světě" - což evokuje představu otom, jak jsou důchody vysoké. Ve skutečnosti to byl průzkum a pořadínejbezpečnějších systémů důchodu, který se zkoumá podle legislatovníchparametrů, způsobu výpočtu důchodů a dalších kritérií jako je zdravotní péčeatd. A článek se měl jmenovat "ČR má 15. bezpečný systém důchodů" -ale asi by to nic moc nikdo nečetl. Podstatné je zde právě bezpečnost a ne výšedůchodu. Název článku je přesným příkladem, jak se vytváří manipulace veřejnéhomínění, a to nedostatečnou čtenářskou gramotností. V hodnocení bezpečnostidůchodů jsme skončili okolo 15. místa a stačí se jen porovnat s Belgií, kteráskončila za námi na 16.místě.  ALE pokud porovnáme důchod na peníze, takto vypadá úplně jinak - výše základního státního důchodu v Belgii činí 75%průměrného platu pro ty osoby, které vyživují partnera/ku. Pro všechny ostatní60% z průměrného platu dané osoby. O čemž se může nám jen zdát. Takže jásátenad úplně jinou věcí a autor článku udělal zkratku - stejnou, jakou volí našipolitičtí komentátoři a potom z toho vylezou ideologické bláboly. Přeji všemčeským novinářům, aby jim například z 30000,-Kč průměru vypočítala důchodováspráva důchod ve výši 22500,-Kč, nebo ještě lépe - pracujícímu z průměru20000,-Kč částku 15000,-Kč. O, my se máme!

0 0
možnosti
Foto

I14v75o 56P43a48t29t55a

16. 2. 2015 22:37

Pane Huneši, v podstatě máte pravdu, až na jednu maličkost. Jen za posledních 20 let nám schází do vyrovnané populační bilance 1 milion dětí, tj. každé třetí dítě, které se mělo narodit abychom nevymírali, se nenarodilo. Možná že se Vám to nebude zdát podstatné. Zdání v tomto případě šeredně klame. Jedná se o problém zákeřný, protože se naplno projeví až s časovým odstupem jedné generace.

0 0
možnosti
OP

To bychom měli pouze o milión nezaměstnaných více

0 0
možnosti
Foto

Plný souhlas a karmaR^

A platí to nejen o důchodech ale i o platech, počtu relativně chudých lidí, o dostupnosti jídla...

1 0
možnosti
  • Počet článků 73
  • Celková karma 23,41
  • Průměrná čtenost 1200x
PhDr. Mgr. Robert Huneš, MBA, ředitel Hospice sv. Jana N. Neumanna, prezident Asociace poskytovatelů hospicové paliativní péče

Seznam rubrik